Last updated

How to order your Kindle from the Netherlands

I get a lot of questions about how I bought my Kindle and what it cost to get it shipped to the Netherlands. So, for all those Dutchmen (and Dutchwomen) who are considering a Kindle, here’s a short how-to in Dutch:

Eindelijk heb je dan besloten dat je een eReader wilt en je keuze is gevallen op de Amazon Kindle. Goede keuze! Maar, hoe bestel je nu zo’n Kindle? Wat heb je nodig en waar moet je op letten.

Stap 1 - Shoppen bij Amazon

De eerste stap is dat je de Kindle (of Kindle DX) in je winkelwagentje laadt, eventueel samen met accessoires zoals deze cover.

De Kindle kost $259 (de DX gaat voor $489 over de virtuele toonbank). Helaas zijn er nog bijkomende kosten:

  • Verzenkosten – Amazon bracht bij mijn bestelling zo'n $21 dollar aan verzendkosten in rekening. Voor dit bedrag wordt je Kindle via UPS Express bezorgt.
  • Invoerrechten – Omdat je de Kindle van uit de V.S. importeert moet je hier invoerrechten over betalen. In het geval van de Kindle komt dit op een bedrag van $53.

De totale kosten van de bestelling bedragen ±$333. Afhankelijk van de wisselkoers komt dit uit op een bedrag van €240,-.

Stap 2 - Maken van een Amazon account

Als je de bestellig wilt gaan plaatsen zal Amazon je vragen in te loggen of een account te maken. Een account maken is snel en eenvoudig.

Stap 3 - Afleveradres

Amazon zal je vragen waar het apparaat afgelevert moet worden. Zorg er voor dat je voor ‘Netherlands’ kiest bij land en vul ter volledigheid bij ‘State’ je provincie in.

Stap 4 - Betaling

Om bij Amazon te betalen heb je een VISA of MasterCard creditcard nodig. Amazon biedt geen iDeal of bankoverschrijving aan, het is immers een Amerikaans bedrijf.

Heb je zelf geen creditcard, dan kun je misschien een deal maken met een vriend of kennis die wel een creditcard heeft. Amazon biedt je de mogelijkheid om de bestelling in dollars of euros te betalen. Het voordeel van het direct betalen in euros is dat je exact weet hoeveel je crediccard provider in rekening brengt.

Let op als je de creditcard van een vriend of kennis gebruikt! Je moet dan een apart factuuradres (billing address) opgeven dat klopt met de adresgegevens van de creditcard. Het afleveradres kan gewoon die van jezelf zijn.

Stap 5 - Afronden van de bestelling

Als je de bestelling plaats krijg je hiervan per email bevestiging van Amazon. Nu is het wachten tot UPS je Kindle komt afleveren.

Stap 6 - Levering

Zodra Amazon je Kindle verstuurt heeft krijg je hiervan een email. In deze mail staat de verwachtte lever datum (meestal ± 5 werkdagen) en een track-and-trace code van UPS. Met deze code kun je op ups.com zien waar je bestelling zich bevindt.

UPS bezorgt niet op zaterdag. Als je niet thuis bent zullen ze het pakketje bij de buren proberen te bezorgen, je krijgt hiervan een briefje in de brievenbus.

Stap 7 - Uitpakken en gebruiken

Als je je pakketje hebt uitgepakt kun je direct gaan lezen! Als je een boek koopt (via de Kindle of via je computer) dan wordt dat boek direct via de draadloze 3G verbinding naar je Kindle gestuurd!

Veel lees plezier!

Bonus tip!

Via project Gutenberg zijn duizenden boeken gratis te download! Op alle boeken die via deze weg beschikbaar zijn rust geen copyright meer, en zijn dus helemaal legaal. Zie hier de top 100 meest gedownloadde boeken.

Download altijd het Mobipocket formaat. Zet deze file in de documents directory op je Kindle. (Dit doe je door de Kindle met de USB kabel aan je computer aan te sluiten).

Mocht je via deze ‘guide’ een Kindle kopen, dan hoor ik graag (via de comments) hoe hij bevalt!

Amazon Kindle - $259

Amazon Kindle DX - $489